пятница, 8 февраля 2013 г.

твір талант праця

Перший раз м`я вченого Штокала я почув у студентськ роки на лекц вищо математики у Львов. Професор, наголошуючи на практичному значенн теор диференцальних рвнянь, з гордстю назвав прзвище визначного «росйського» вченого Йосипа Штокала. На реплку студентв, що Штокало  академком Укрансько РСР, професор додав: «Ну, советским, какая разница». Дйсно, яка йому була рзниця, головне, що «советский», а це розумлося, що росйський,  саме це втовкмачували студентам, учням, загалом людям, аби вони забули «чийого батька дти», а готов були себе сприймати, як стадо, «советский народ». Цей перелк можна продовжити. От взьммо новтню сторю, хто у свт зна, що К. Цолковський – нащадок козацького роду Наливайкв, а М. Кибальчич, А. Кондратюк, В

За науков досягнення його обирали академком, деякий час очолював Льввський флал Академ наук республки, згодом завдував кафедрою диференцальних рвнянь Кивського державного унверситету. Окрем монограф академка опублкован англйською, нмецькою, французькою мовами. Був почесним академком Академ наук у Париж.

Вдзначаючи 600-рччя села Скоморох, органзатори святкування шукали мережива лнй укранських родв, представники яких  славою не лише для родини, але  краю, де вони народилися, а також гдн того, щоб ними гордились загалом в Укран. Такою постаттю для Сокальщини  села Скоморох, зокрема,  вчений свтового значення Йосип Штокало. У часопис «Голос з-над Бугу» були публкац про цього вченого. Проте згадамо окрем вхи його бограф. Народився Йосип Штокало (18971987 рр.) в сел Скоморохах у бднй селянськй родин. З перших днв навчання у школ захоплювався математикою. Шстнадцять рокв учителював у сльських школах та мстах Днпропетровська, Днпродзержинська, а згодом у вузах Харкова. Основн його науков прац стосуються теор функцй комплексного змнного та  застосування у виршенн задач аеродинамки, а також з питань стор математики.

Стаття з випуску 85 вд 2011-10-21

Йосип Штокало - гордсть села Скоморох та Сокальщини

» » Життв стор

 Покращити медичне обслуговування

 Лквдувати корупцю на Сокальщин

 Впорядкувати пасажирськ перевезення

 Лквдувати вуличну торгвлю

 Бльше виробничих пдпримств

Що б Ви хотли змнити в нашому регон?:

З 26 грудня 2012 року районн сантарно-епдемологчн станц лквдували, створивши мськрайонн управлння держсанепдслужби.

Новий рк почався з обговорення проекту закону «Про вищу освту», поданого народними депутатами Г. Калетнком, В. Кваловим та М. Сорокою. Ц полтики знову хочуть повернути вступн випробування до вищих навчальних закладв, хоча згдно з загальнонацональним опитуванням, яке проводить Фонд «Демократичн нцативи» на замовлення Альянсу USETI, 51,9% респондентв негативно сприймають пропозицю додати до результатв ЗНО ще  вступн спити при зарахуванн до вищих навчальних закладв,  лише 26,5%  пдтримують.

[2013-02-01 12:29:30] вталй [2013-01-26 09:30:54] Правда [2013-01-21 00:10:46] susan [2013-01-18 11:01:27] vogel [2013-01-15 13:34:22] Соломя

Випуск Вдключити фльтер

Газета про Сокаль  Сокальщину - Голос з-над Бугу

Йосип Штокало - гордсть села Скоморох та Сокальщини... - Життв стор - Голос з-над Бугу все про Сокаль

Комментариев нет:

Отправить комментарий